diumenge, 30 de novembre del 2008

El tast d'Oriol Rossell

El dimarts 11 de novembre ens van acompanyar dos responsables del celler Oriol Rossell, la Mercè Rossell i l'enòleg Salvi Moliner.
Es va tractar d'una presentació de tres caves (Brut, Brut Nature i Gran Selecció) i de dos vins (xarel·lo Les Cerveres i syrah Rocaplana).

Els caves van causar una agradable impressió, evolucionant de forma progressiva d'acord amb el major temps d'estada a la cava. Així d'un Brut reserva fresc i amb notes de fruita verda, vam passar a un Brut Nature on les notes de fruites blanques ja es matisaven amb notes de criança. Finalment, amb el Brut Nature Gran Reserva ja es feien molt més evidents les notes de criança. També el carbònic evolucionava d'una forma progressiva, passant d'un carbònic abudant en el brut i molt actiu en boca, a un carbònic més fi i molt més lent conseqüents amb la major criança.
Els vins d'Oriol Rossell són, per a aquest celler, un complement a la seva principal activitat: el cava. Però els resultats sorprenen per la potència del producte, encara que representi una producció molt limitada percentualment.
De fet, vam triar el seu Syrah dins la selecció del Club, perquè tot i tractar-se d'un vi jove (2007) sorprèn per la potència del seu alcohol (14º) i l'espessor del seu color, que taca la copa, amb una llàgrima densa.
Esperàvem una presentació en què dominessin els caves i, sense que ens decebessin aquests productes amb una expectativa ja alta, vam marxar amb la sensació que estem davant d'un celler que caldrà seguir també per l'alta qualitat dels seus vins.
La Mercè i el Salvi ens van fer passar als assistents una estona molt agradable.