diumenge, 30 de novembre del 2008

Avui faig un any

Tal dia com avui de fa un any, el Lluquet va començar el seu particular itinerari en el món del comerç local de Gelida.
Era el 30 de novembre del 2007, a les 7 de la tarda, el dia que tiràvem la porta amunt per presentar-nos al públic com la primera botiga de Gelida especialitzada exclusivament en vins i caves. Amb la intenció d'oferir als nostres clients una àmplia selecció, curosament triada entre els millors productes del mercat, vam distribuir els vins de forma geogràfica, partint de la zona més propera, Gelida i el Penedès, fins a les zones més allunyades (Austràlia, Xile o Sudàfrica...), passant per les principals denominacions d'origen de Catalunya i d'Espanya i fent una especial incidència en els vins francesos. També dedicàvem al cava una atenció prioritària, sent com som veïns de la capital d'aquest producte, Sant Sadurní d'Anoia.
Aquell projecte de fa un any, el començàvem la Sandrine Lucas i el Gil Coma. Avui, un any després, el Lluquet s'ha redefinit i en són responsables la Mercè Masana i el Gil Coma, i comptem amb la col·laboració entre setmana de la Carmen Palomino i amb l'assessorament enològic de la Sandrine Lucas.
Aquest primer any no ha estat fàcil: som novells i encara tenim moltes coses per apendre. Segurament haurem comès errors fruit de la inexperiència, però hem intentat oferir-vos el millor servei i fer-ho tot el millor possible. Tot això, un any com aquest, en què la crisi fa estralls arreu i de la qual el Lluquet no se n'escapa. Malgrat tot, intentem fer-hi front de la forma més digna possible i resistir sense deixar-nos endur pel pessimisme.
El club del Lluquet, una iniciativa que neix junt amb la botiga, ha anat creixent d'una forma lenta però sostinguda. Avui, un any després, som gairebé cinquanta els socis que, mensualment, passen per la botiga a recollir la selecció que preparem amb la intenció de donar a conèixer productes diferents, novedosos, originals... de varietats recuperades (sumoll, picapoll...) o originals (syrah, marcelan...).
A la botiga, hem compaginat les activitats normals de venda amb tastos i presentacions que s'han fet amb una periodicitat gairebé mensual.
També hem mantingut la nostra pàgina web activa i hem creat aquest bloc per intercanviar experiències amb els nostres clients. Esteu convidats a dir-hi la vostra, ja ho sabeu.
I tenim projectes immediats i d'altres a mig termini. Ben aviat, presentarem el vi que fem expressament per Santa Llúcia i volem organitzar una trobada d'intercanvi de plaques de cava. També per aquestes festes, tindrem unes caixes de fusta personalitzades per preparar lots de nadal.
I respecte de la nostra selecció de productes, hem ampliat la selecció de fa un any amb vins dolços, licors i altres productes com vinagre, oli, i algunes delicatessens... això a més d'ampliar la selecció de vins i caves.
El Lluquet, poc a poc, va creixent. Gràcies a tots per fer-ho possible!


1 comentari:

Daniel García Peris ha dit...

Per molts anys! Per a nosaltres el Lluquet ha complert àmpliament les expectatives.

Si ens permeteu una suggerència, igual que vau trobar que hi havia un espai dins el comerç local, no trobeu que també el tindríeu en l'àmbit enoturístic? Tant per a gelidencs com a visitants. La visita a Torelló va ser tot un èxit...