divendres, 12 de desembre del 2008

La dotzena selecció, completem un any

Al Lluquet, aquest mes de desembre, fem la nostra selecció número dotze. Vam començar les seleccions al gener del 2008 i de la mateixa manera que giràvem els fulls dels mesos del calendari, cada mes puntualment hem escollit dues ampolles de vi per als nostres associats. Amb la de desembre, completem un primer cicle d'un any.
No volíem que aquesta selecció passés desapercebuda. És el nostre primer aniversari i, a més, vénen uns dies molt assenyalats en què fàcilment hi haurà aconteixements que requeriran d'un vi o un cava especials. Malgrat ser uns grans defensors dels vins que es fan a casa nostra, al Penedès, hem triat dos vins francesos, que arriben acompanyats de tot el seu pedidrí... del glamur que atorga als vins d'aquesta procedència un plus d'admiració a casa nostra. Que aquí es fan vins millors? No serem nosaltres els qui ho qüestionem. Però com passa també amb la cuina, els francesos tenen el nom i la fama guanyades, i no serà fàcil destronar-los.
Hem seleccionat un Chardonnay dels costers d'Ardèche i un Merlot-Cabernet Franc de Bordeaux, embotellat per Jean-Pierre Moueix, el mateix que embotella el prestigiós Petrus.
Obrim aquest post perquè, si ho voleu, ens digueu què us han semblat.

3 comentaris:

Rita ha dit...

Obro la llista de comentaris... Des de la meva absoluta ignorància enològica, tan sols com a persona a qui agrada especialment el vi blanc, dir-vos que el Chardonnay d'aquesta selecció no és dels que més m'hagi agradat... Potser és un pèl sec, per al meu gust... o que té un punt d'aspre al final que no me'l fa massa atractiu.
salutacions... i Bones Festes a tothom!

Anònim ha dit...

EL Chardonnay, per cos, aromes i acidesa em ba semblar d'un bon nivell. Comparat amb d'altres chardonnay francesos, el vaig trobar excellent. Aquí felicito a la persona que va fer la seleccio, que va aconseguir trobar vins francesos mes propers als gustos catalans. De vi frances n'he tastat bastant i sempre els falta cos, son massa suaus, i sempre dic que a frança hi plou massa, per aixó el vi hi és molt proper al' aigua (burgogne, burdeus).

Jaume

Frank ha dit...

Hola Gil,
Jo volia felicitar-vospel vostre primer aniversari, per aquesta idea que heu tingut i que heu fet que durant un any poguem educar les nostres boques amb vins de tots els gustos, colors i D.O's
Gràcies per ensenyar-nos a estimar una mica més els vins.
Que tingueu unes molt bones festes,

Frank i Eli