dimecres, 29 d’octubre del 2008

Qui diu que no li agrada el cava?

Ahir va tenir lloc a la botiga del Lluquet la presentació de caves de Vins El Cep. Vam tastar quatre caves, dos bruts i dos bruts nature, amb els interessants comentaris que en va fer l'enòloga d'aquest celler, Núria Vilalta.
De fet, vam fer un recorregut força curiós. Vam començar amb un Marquès de Gelida Brut Reserva Ecològic, comentant diversos aspectes relatius a la agricultura ecològica i als processos que garanteixen la producció d'aquest cava des de la vinya fins al celler. A la copa vam notar un cava molt equilibrat, amb només 8 gr. de sucre i amb unes notes molt destacades de fruita blanca (poma, pera...). Un cava del 2005, molt rodó.
Vam continuar amb un Marquès de Gelida Brut Rosat, elaborat amb Pinot Noir, també del 2005, destacant-ne la novetat que ha suposat els darrers anys la introducció d'aquesta varietat de cava i la delicadesa del color que decau si la criança és massa llarga o si la producció no es ven dins de l'any. Vam apreciar notes de fruita vermella, sobretot maduixa. Ens va semblar un cava molt estructurat.
Després d'una pausa i d'un petit pica-pica per fer una mica de base, vam passar als bruts nature.
Vam continuar pel Marquès de Gelida Brut Nature Gran Reserva, cava que és el més venut a la botiga. Vam destacar la seva bombolla més petita, conseqüència de la més llarga criança, és un cava del 2003. També vam constatar que es tractava d'un cava per a les persones a qui agrada el cava, ja que estem davant d'un cava sense gens de sucre, on dominen els aromes de criança com ara torrats, pa i mel. Va ser el cava que més va agradar dels 4 que vam tastar.
Finalment, l'aposta més atrevida, un cava L'Alzinar Homenatge 25 anys Gran Reserva elaborat amb un percentatge de xarel·lo i chardonnay fermentats en barrica, que li dóna un marcat to de fusta, de fumats i pa torrat. Es tracta d'un cava del 2002.
La presentació va ser un èxit i, des d'aquí, agraïm a Vins El Cep la seva col·laboració i a la Núria Vilalta li agraïm que compartís al llarg de gairebé dues hores tot el seu coneixement tècnic, passió per la feina i els meritoris resultats obtinguts en forma de cava. Una presentació i una mostra de diferents caves que van agradar fins i tot a aquells a qui no agrada el cava.