Aquest mes de novembre hem fet una cosa inèdita a la selecció del club. Hem triat, per satisfer un ampli ventall de clients, un blanc i un negre. Però aquesta no és la novetat.
La novetat d'aquesta selecció és que per primera vegada posem un vi sense DO, és a dir, sense Denominació d'Origen reconeguda. Es tracta del Vega del Jiloca, un vi de la terra, com s'anomenen els vins que no tenen encara una procedència que compti amb una institució que en reguli la producció. Però estem convençuts que en pocs anys, sentirem a parlar d'aquesta zona del sud de Saragossa com una zona emergent, amb pretigi contrastat. Es tracta d'un vi d'alta graduació (14,5%) procedent de vinyes velles de garnatxa de baixa producció i sòl de pissarra. A alguns els fa pensar, per les característiques, en un futur "Priorat" de l'Aragó.
L'altra vi que hem triat és un xarel·lo típicament del Penedès, del celler Ferrer i Catasús de la Granada. Després d'oferir-vos els darrers mesos dos blancs amb un marcat caràcter dolç (Claudia de Vallformosa i Torrontés de Lurton), aquesta vegada anem per un blanc amb personalitat, amb cos i bona estructura malgrat la seva joventut. Un bon exemple de les possibilitats d'aquesta varietat que ara s'està experimentant per part de molts cellers al Penedès, amb resultats encoratjadors.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada